Over Tiny

Tiny Elema

Over Tiny Elema

Als je naar mijn werk kijkt zie je dat mijn inspiratiebronnen dichtbij zijn: planten, dieren en mensen in mijn omgeving. De decoratieve patronen en dessins die ik hierbij zie inspireren me mateloos. De tekening op de huid van een hondje, de nerven van een blad, de dessins van kleden of de gebroken lichtval op een muur.

De onderwerpen dienen zich zelf aan. Vaak begint het met een gevonden afbeelding of gemaakte foto. De keuze voor de kleuren, de vorm en de compositie komt als vanzelf. De ene keer is het resultaat decoratief, de andere keer realistisch of expressief. Maar altijd met iets onverwachts: onrealistische kleuren, een vreemd standpunt of een spanning door het verhaal in het schilderij.

Meestal werk ik met acrylverf, soms ook met olieverf, aquarel of collage.
Experimenteren doe ik graag: werken met verfrollers, prints maken met sjablonen of schilderen op een ongebruikelijke ondergrond.

Het begeleiden van het creatieve proces van anderen is boeiend voor mij, daarom heb ik er ook voor gekozen om les te geven. Cursisten kunnen van mij een inspirerende cursus verwachten waarin zowel technische vaardigheden als beeldende aspecten ruim aan bod komen.

Ik heb een eerstegraads onderwijsbevoegdheid in tekenen en schilderen (opleiding aan ABK Minerva) en ben werkzaam als docent tekenen in het middelbaar onderwijs.